הבדיקות הקריטיות שיש לבצע בבדק בית
לפני שאתם רוכשים פריט לבוש חדש, סביר כי אתם לא ממהרים לקחת אותו למעבדה ולבדוק את איכותו. אתם משקיעים כמה עשרות או מאות שקלים, תוך שאתם נותנים אמון מלא במותג ממנו אתם רוכשים. עם זאת, מה קורה בעת שאתם עתידים לבצע עסקה המבוססת על הוצאה כספית גדולה בהרבה? על מנת שגם אתם לא תגלו כי קניתם חתול בשק, חשוב שגם אתם תהיו מודעים לבדיקה המשמעותית ביותר בתחום הנדל"ן: בדיקת בדק הבית.
ישנם דברים שהעיניים שלכם יכולות לראות, אך גם דברים שלא. רכישת נכס איננה רכישה שאתם מבצעים חדשות לבקרים, ומן הראוי שתבצעו את כל הבדיקות הנדרשות לפני החתימה. המוטיבציה? תיאום ציפיות מלא בין מה שמתחייב עליו המוכר, ובין מה שאתם עתידים לקבל בפועל. בדיקת בדק הבית נותנת לכם ראש שקט, זאת עם שיקוף מלא אודות טיב הכנס, הכשלים שיש בו והתקלות הדורשות בתיקון מיידי.
בדק בית – מתי נהוג לעשות אותו?
ראשית, חשוב להבין כי האינטרס של בדיקת בדק הבית הוא של שני הצדדים – המוכר והקונה. מדוע?
- המוכר יכול לשקף בפני המתעניין בית נטול כשלים, כזה שעומד בסטנדרטים המקובלים וכזה שמצדיק את המחיר הנדרש
- עבור הקונה, מדובר על בדיקה שמציגה בפירוט מלא – קפדני ויסודי, את מצבו של הנכס. הבדיקה מתמקדת גם על היבטים מערכתיים, וגם כאלו אסתטיים.
את בדיקת בדקת הבית נהוג לעשות במקרים הבאים:
- לפני הכל – במקרה בו אתם מתעניינים בנכס יד שניה. אם רכשתם בעבר רכב יד שניה, סביר כי גם אתם דרשתם לעשות בדיקות ולצאת לנסיעת מבחן. דומה הדבר עם נכס שמוכר לכם אדם פרטי. חשוב לציין כי הבדיקה המון פעמים משקפת גם לבעל הנוכחי של הנכס כשלים, שהוא כלל לא היה מודע להם.
- בעת שאתם רוכשים דירה מקבלן, נהוג לבצע את הבדיקה. טעות גדולה לחשוב כי דירות חדשות מקבלן נקיות מכשלים. הבדיקה מגלה לא אחת שלל כשלים וליקויים בשלל מערכות – מהמים ועד החשמל.
- המקרה השלישי הוא בדיקה שאתם מבצעים לנכס בו אתם גרים. הבדיקה מאפשרת לכם לתחזק את הנכס, לשמר את ערכו ולעתים גם להשביח אותו עם התיקונים הרלוונטים.
התזמון המתאים ביותר לבדיקת בדק הבית
שאלת התזמון קריטית בעיקר בעת שאתם מתעניינים אודות רכישת נכס מאדם פרטי – נכס יד שניה. הטעות הגדולה ביותר שתוכלו לעשות, היא לחתום על הסכם הרכישה טרם הבדיקה. בעת שמבצעים את הבדיקה במהלך המשא ומתן, הרי שהכוח בידיים שלכם. במידה ומתגלים כשלים שונים (וסביר כי יתגלו), יש לכם אפשרות להתמקח על מחיר העסקה, או לחילופין לדרוש בתיקון כל הכשלים בתנאי לחתימה על ההסכם.
בדיקת מערכות החשמל – עד כמה הן קריטיות?
בדיקת בדק הבית שמה דגש רב על כל המערכות בבית. כך, הבדיקה יכולה למצוא כשלים ברמת האיטום, פער בגובה המרצפות, כשלים במערכת המים, אריחים שבורים וקירות עם סדקים. אחת המערכות הרגישות ביותר והחשובות ביותר לבדיקה, היא מערכת החשמל. לצד בעיות במערכת החשמל שניתן להבחין בהן עם תפקוד לא תקין, הרי שישנו עולם שלם המתחבא בתוך קירות הבית.
רק בדיקת בדק בית מקצועית, יכולה לאתר או לשלול תקלות במערכת החשמל. חשוב להבין כי כשלים במערכת עצמה ובייחוד – ארונות חשמל המגינים עליה יכולים במקרה הטוב לפגוע בחווית הצריכה ואיכות החיים שלכם. במקרה הפחות טוב? מדובר על כשלים בטיחותיים שמסכנים אתכם ואת ילדיכם. אילו כשלים נפוצים במערכות החשמל?
- התקנה בעייתית של לוח החשמל המרכזי
- מתגים הפוכים, שבורים או לא עובדים
- שקעים לא תקינים / רופפים
- מתגים שיוצרים קצר ועוד…
אל תהמרו על איכות הנכס ואיכות חייכם – בצעו בדק בית יחד איתנו טרם חתימה על הסכם הרכישה!