הקבלן מתחמק מתיקון הליקויים? כך תפעלו

במצב הנדל"ן בישראל היום כל רכישה של דירה מצריכה הוצאה כספית גבוהה מאוד ומחויבות של האדם למשך שנים רבות. רבים משקיעים את כל כספם ואת כל החסכונות שלהם ברכישה של דירה חדשה, ולכן אין דבר יותר קשה מלקבל דירה חדשה מקבלן ולגלות שיש בה ליקויים שיכולים לדרוש מכם הוצאות כספיות נוספות עבור התיקונים.

אך חשוב להבין כי כאשר אתם רוכשים דירה מקבלן, יש לכם גם אחריות ולכן אתם יכולים לדרוש ממנו לתקן את הליקויים הללו או לפצות אתכם בסכום כספי שיאפשר לשכור בעל מקצוע פרטי שיבצע את התיקונים הללו עבורכם.

בדיקת ליקויי בניה

לגלות את הליקויים מוקדם ככל האפשר

חשוב להבין כי ככל שיעבור הזמן, הקבלן יוכל יותר ויותר לטעון כי הבעיות בדירה הן בשל שימוש לקוי שלכם בעת המגורים בדירה ולא קשורות לעבודות הבניה, וכמובן אתם יכולים להפריך את זה במקרים רבים, אך בכל מקרה אם תגלו את הליקויים הללו עוד לפני המעבר אל הדירה – הכוח שלכם מול הקבלן יהיה הרבה יותר חזק.

אז איך תוכלו לגלות ליקויי בניה לפני שבכלל עברתם להתגורר בדירה? התשובה לכך היא פשוטה מאוד – בדק בית. בדק בית הינו שירות שמעניק מהנדס או הנדסאי בניין מומחה ובעל ניסיון רב אשר בודק כל פינה וכל פרט בעבודות הבניה, בודק את חומרי הבניה בהם השתמשו, עמידה בתקנים ויכול לגלות כל ליקוי בעבודות הבניה.

מתי כדאי להזמין בדק בית?

כדאי להזמין שירותי בדק בית  עוד לפני המעבר לדירה חדשה או יד שניה וכך תוכלו לגשת עם דו"ח בדק הבית ולדרוש מהקבלן תיקונים כנדרש, והוא לא יוכל לטעון שום דבר נגדכם או לטעון כי הליקויים הללו לא באחריותו.

מה עושים אם מתגלים ליקויים לאחר המעבר לדירה?

אם לא ביצעתם בדק בית ואתם מתגוררים כבר בדירה זמן מה ומתחילים לגלות ליקויים, הדבר הראשון שאתם חייבים לעשות הוא כמובן לפנות אל הקבלן ולהקפיד לתעד כל פניה שלכם אליו. במידה והקבלן ינסה להתחמק מביצוע התיקונים הללו, יש לכם כל זכות לפנות לערכאות משפטיות.

שימו לב – הוצאות משפט הן לא תמיד פשוטות, ולכן אם הליקויים קיימים בדירה שלכם, רוב הסיכויים שהם קיימים גם אצל השכנים ולכן נסו להתאגד עם שאר דיירי הבניין. כך גם יהיה לכם כוח רב יותר וכולם יוכלו לקבל את הזכויות המגיעות לכם, וכך תוכלו לחסוך עורך דין פרטי לכל דייר ולפנות אל עורך דין אחד שירכז את כל הבעיות לתיק תביעה אחד.

הקבלן לוקח אחריות – אבל דוחה את מועד התיקון שוב ושוב. מה עושים?

מקרה בו הקבלן טוען שיבצע את התיקון אך דוחה זאת, הוא נפוץ מאוד, וברוב המקרים המטרה של הקבלן היא להתיש את הדייר שיבצע את התיקון בעצמו דרך בעל מקצוע על חשבונו. במקרה ואתם לא יכולים להמתין יותר ובוחרים להזמין בעל מקצוע עצמאי, בצעו תיעוד של הכל וכן שמרו קבלות וחשבוניות ותוכלו לאחר מכן להגיש תביעה לקבלת פיצויים.